Европейски ден на спорта в училище с нов успех – над 400 училища са взели участие

Пловдивските училища отново сред най-активните

Рекордна бройка училища станаха част от празникa на физическата активност в училищата в България

Повече от 400 училища от над 200 населени места в страната взеха участие в Европейския ден на спорта в училище, който се проведе на 28 септември. Рекорден брой ученици са били физически активни през този ден – близо 90 000. Toва показаха първоначалните данни на сдружение БГ Бъди активен, след като по-голямата част от училищата са подали вече своите отчети след събитието.

Успехът на инициативата тази година се дължи и на високото ниво на ангажираност на учениците, техните родители и учителите в събитието. Организираните събития в цяла България се отличават с голямо разнообразие, включване на традиционни и иновативни физически активности, широко отразяване в социалните медии и ангажиране на родителската общност в подкрепа на физическата активност сред подрастващите.

Във включените активности присъстваха традиционни форми на спорт като баскетбол, волейбол, футбол, лека атлетика, тенис на маса, бадминтон, народна топка и др. Редица от училищата проведоха щафетни игри и интересни предизвикателства, които напомниха на всички участници, че движението е забавно. Българските народните хора също бяха неизменна част от активностите в много от учебните заведения.

Екипът на  „BG Бъди активен“ е горд да сподели, че постигнатите резултати тази година са рекордни за България и тя отново ще бъде сред първенците от участващите страни в Европа. Предстои финализиране на отчитането на училищата и достигане до официална бройка включили се училища и взели активно участие ученици.

Сдружение „BG Бъди активен“ отново ще награди най-активните училища от Европейски ден на спорта в училище. Те ще бъдат избрани по изготвените от сдружението критерии, а Министерството на младежта и спорта  ще осигури специални награди, които ще бъдат връчени на официална церемония в края на годината.

Очаквайте скоро подробности за отличените училища.

**Инициативата е част от Европейската седмица на спорта и кампанията NowWeMOVE и отново бе подкрепенa от Министерството на образованието и Министерството на младежта и спорта. През тази година патрон на инициативата стана Министърът на младежта и спорта Красен Кралев.

Снимки от откриващото събитие можете да разгледате ТУК

Вашият коментар