Кампанията „Да сме здрави“ стартира за 7-ма година в „Тракия“

На 15 февруари бе открита образователната кампания за здравословно хранене и нужда от спорт „Да сме здрави”, която се провежда в детските градини община Пловдив за седма поредна година

Стартът бе даден в ДГ „Таня Сивичева” от кмета на район „Тракия” Костадин Димитров и Донка Щилянова, началник на общинския отдел „Образование”. Кампанията е безплатна за децата.

Чрез развлекателни игри децата се запознават с основните групи храни: зърнени, зеленчуци, плодове, мазнини, месни и млечни, както и за нуждата от разнообразния им прием. За малчуганите са осигурени разнообразни полезни награди- консерви със зеленчуци,  екологични торбички за пазаруване и книжки за оцветяване със здравословни рецепти.

За първи път кампанията включва и безплатна среща-консултация за родителите със специалист по здравословно хранене, който ще изнесе беседа на тема  „Профилактика и превенция за здравето на децта чрез храната" във всеки район на Пловдив по предварително обявен график .

През последните шест години кампанията „Да сме здрави” на община Пловдив е обхванала над 25 000 деца и техните родители.  През 2017 тя ще обхване 56 общински детски градини с над 4000 деца.

Вашият коментар