Кметът на Пловдив с щедро дарение към болнични заведения в София, Варна и Бургас

Кметът  Здравко Димитров връчи дарение от помощни и защитни средства на общинските болници и социални домове в Пловдив, София, Бургас и Варна

Помощта включва 150 инвалидни колички, изработени и дарени от авиоремонтния завод за хеликоптери и самолети – „Авионамс“ АД. За столицата ще заминат 50 от количките, а по 25 бройки ще  отидат за здравните общински заведения в двата морски града. Другите 50 остават в Пловдив.  Колички също така бяха разпределени за общинските болници "Св. Мина" и "Св. Пантелеймон", които са подготвени за прием на пациенти с COVID-19, както и всички ДКЦ-та. Специално дарение беше направено и за УМБАЛ "Св. Георги", УМБАЛ "Каспела" и УМБАЛ “Пълмед”. 

Отделно козметичната компания „Роза импекс“ предостави безвъзмездно 300 защитни костюма за многократна употреба и 300 предпазни шлема, които ще бъдат разпределени между пловдивските болници, определени за прием на болни с COVID-19. Връчването на дарението се състоя на паркинга пред зала „Колодрума“ в присъствието на заместник-кметовете на общината Тодор Чонов и Анести Тимчев и районните кметове – Георги Стаменов, Иван Стоянов, Димитър Колев, Стоян Алексиев, Костадин Язов. На място пристигнаха представители от Столична община, Бургас и Варна, които получиха даренията. 

“В тези времена трудно бихме се справили без нашите дарители. Искрено благодаря на „Авионамс“ АД, както и на всички други дарители за оказаната помощ. Солидарно разпределихме помощните средства с  големите общини, които са сред най-засегнатите от епидемията.”

Заяви кметът Здравко Димитров.  Кметът на София Йорданка Фандъкова, кметът на Варна Иван Портних и кметът на Бургас Димитър Николов изказаха своите благодарности към Община Пловдив и ни пожелаха възможно най-скоро да преодолеем последствията от създалата се кризисна ситуация.

За автора

Вашият коментар