Малкият Станислав има нужда от нас

Музикално събитие в бар "Крафт" в помощ на 6-годишния Стаси да оздравее

Невръстният Стаси е роден на 11 юли 2011 година. Няколко месеца след раждането си, започва да повръща, правят му редица изследвания и откриват, че е болен от тежка форма на Хидроцефалия. Приет е в софийската болница „Свети Иван Рилски”, където му поставят клапа. Причините за заболяването не са ясни, а той се влошава всеки изминал ден. Дори губи зрението си. Лекарите заявяват на семейството, че Станислав няма да преживее и година.

Надежда за оздравяването му се появява, след като родителите изпращат документите му в турската болница „Аджъбадем” при един от най-добрите детски неврохирурзи в света Мемет Йозек. Малко след това родителите на Стаси разбират, че той е болен от тумор, а клапата му не работи. След първата операция следват още много интервенции – поставяне на сонда, от която да се храни, взимане на биопсия, поставяне на порт и химиотерапия.

Предстои му втора операция, насрочена за 28 юни.

„Заедно за малкия Станислав” е музикално събитие, целящо да подпомогне благородната инициатива за събиране на средства за лечението на малкия пловдивчанин Станислав Чонев. Всички участващи в него са ръководени единствено и само от желанието да помогнат. На сцената ще можете да чуете едни от най-известните и обичани пловдивски изпълнители. 

Събитието ще се проведе в бар „CraftЪ” на улица „Абаджийска“ 15 в квартал „Капана“, на 13 юни, сряда. Начален час 19:30. Входът за събитието е свободен, на място ще бъдат поставени дарителски кутии, в които всеки може да даде колкото пожелае.

Линк към събитието във Facebook, където ще може да следите допълнителна информация за изпълнителите, както и още подробности за концерта ТУК.

Музикалното събитие се организира от PlovdivTown, съвместно бар "CraftЪ" в подкрепа на доброволческа кампания "Да помогнем на Стаси да оздравее" 

Вашият коментар