Младежи опознаха приятелите си на Панаир на религиите в Асеновград

Панаир на религиите с цел повече толерантност и по-добро опознаване на приятелите си организираха 11-окласниците от СОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в Асеновград. Проектът, по който се реализират дейностите, е "Дар за моето училище – млади лидери с идея за промяна" на Национален алианс за работа с доброволци, финансиран от Национална програма за младежта. Идеята е младежите да проявяват повече толерантност и разбиране към различните социални и етнически групи в средата си.

Младежи от 11-и клас от СОУ "Св.св. Кирил и Методий" в Асеновград преминаха обучение в лидерски умения и посочиха основни проблеми в училището, както и начини за решаването им. Освен етническата толерантност учениците се борят и срещу разделянето на групи в класовете и трудностите в общуването заради липсата на разбиране и търпимост.

 90-минутната програма показа традиционни ритуали в християнската и мюсюлманска културна и обредна традиция – годеж, къна, наричане за Еньовден, а коледари пожелаха на всички присъстващи здраве, повече толерантност и сплотеност и много успехи през новата година. На финала всички заедно изиграха традиционно българско хоро като символ на това, че всички са единни.

На събитието присъства зам.-кметът на община Асеновград Мария Вълканова, както и много ученици, родители и учители.

Вашият коментар