Младежите от Z club отново обръщат внимание на насилието, този път над децата

На 13-ти и 14-ти май Z club Plovdiv ще проведе акция на тема “Как правя добро”

За поредна година от Z Club Plovdiv ще проведат една нестандартна акция срещу насилието. Миналата година момчетата и момичетата насочиха вниманието си именно върху тормоза над жените, а тази ще се опитат да помогнат и на децата. Младите ще покажат контраста между суровата реалност, описана върху тениските от зимната ни кампания, и това каква може да бъде тя, ако всеки се замисли как може да я промени към по-добро. Именно това ще е мотото на нашата априлска акция – „Как правя добро?“

Изключително любопитно е да разберем как децата интерпретират върху лист бяла хартия с цветни флумастери. Идеята на акцията е провокирана от противоположната страна на насилието, а именно добротата и надеждата. Изкуството е средство за изразяване на мирогледа, а младежите от Z club искат да вникнат точно в света на малчуганите и да им дадат кратко поле за изява. 

Рисунките на децата ще бъдат залепени на тениските от зимната кампания на Z club, като по-този начин ще подчертаят контраста между реалността,често изпълнена с насилие, и това, което тя може да бъде, а именно – общество, в което хора от всички полове и възрасти могат да живеят и да решават проблемите си заедно без негативни физически и психически последствия.

И както знаете ничий труд не остава невъзнаграден, така че ги очакват изненади и подаръци. 

  • Дата: 13 и 14 май
  • Място: Пловдив, Градската градина
  • Начало: 10:00 часа
  • Край: 18:00 часа

Повече за Кампанията на Z club в СНИМКИ може да видите ТУК

 

Вашият коментар