Над 300 човека се включиха в кръводарителската кампания на Ротари (СНИМКИ)

За периода от 11 март до 23 март в кампанията „В кръвта ти е да спасяваш животи“, организирана от Ротаракт клубовете в България, се включиха 327 човека, като над 80 кръводариха за първи път

„Благодарим за геройската постъпка на всеки един от нашите кръводарители. С този благородeн жест те допринесоха за спасяването на над 900 живота. Призоваваме тези от вас, които не са успели да станат част от кръводарителската кампания да го направят в центровете по трансфузионна хематология по градове, в удобно за тях време. Всяка капка е като глътка въздух за някого“, коментира Маргарит Делчев Ротаракт представител за България. 

„Тези 300 души са малък жест от наша страна, но вярваме, че с малки стъпки се постигат големи промени. Ротаракт клубовете в Българя ще продължават да кръводаритеските кампании, поради разбирането на обходимостта от тях особено за хора нуждаещи се от спешно кръвопреливане,“ коментира Ралица Дженкова ПР на Ротаракт за България. 

В кампанията в Пловдив се включиха 36 човека, като 14 от тях кръводаряваха за първи път.

„За нас това е истински успех. Горди сме, че успяхме да развенчаем митовете за това, че е вредно, опасно и болезнено на 14 човека. Вярваме, че те ще го направят и друг път.“ – коментира Мария Сотирова президент на Ротаракт клуб Пловдив.

Ротари организациите благодарят на всички партньори, с чиято помощ се реализира кампанията, а именно Районен център за трансфузионна хематология (РЦТХ), Регионална здравна инспекция (РЗИ), Български червен кръст (БЧК), Национално представителство на студентските съвети (НПСС), аптеки и компании от сегмента на корпоративния и малък и среден бизнес в страната. 

Вашият коментар