Нова инициатива посреща Гребната база в Пловдив

Платформата за чиста градска среда ''АЗ, ТИ, ПЛОВДИВ!'', инициатива на пловдивското сдружение БГ Бъди активен

Като част от дейностите ни за намаляване на безразборното изхвърляне на отпадъци предстои мащабна плождижска инициатива. Поканени са двама пловдивски артисти да изрисуват кошчетата за отпадъци на Гребната база. С тяхна помощ металните контейнери ще бъдат превърнати в част от спортни атракции като мини-футбол, мини-баскетбол, дама, дартс и др. По този начин организаторите се надяват да привлекат вниманието на посетителите на района към кошчетата и да ги подсетят, че трябва да изхвърлят фасовете, хартийките и опаковките си в определените за целта места, а не на земята. 

Официално представяне бе направено в сряда (21-ви август) от 9:45 сутринта, от деца от занималня Киколина, които, с помощта на инструктор от  WOW GYM пробваха новите акивни игри.

През последните няколко месеца “АЗ, ТИ, ПЛОВДИВ!” организира серия от инициативи за облагородяване на градската среда и насърчаване на пловдивчани да бъдат активни в опазването на чистотата в града ни. Сред тях са Чистите вечери в Цар-Симеоновата градина, откриване на подвижен мини-парк в район “Тракия”, организиране на разделно събиране на отпадъците на над 20 големи събития в Пловдив, част от програмата на ЕСК 2019, образователни инициативи и игри, почистване на градски зони, изрисуване на контейнери за отпадъци в “Кючук Париж” и “Смирненски”и др.

До края на август и през следващите месеци ни предстоят още дейности като участие в Park-ing Day, участие в инициативата на бТВ “Да изчистим България”, подкрепа за НОЩ Пловдив, облагородяване на три зони в район “Тракия”, облагородяване на Младежки хълм, поставяне на нови места за сядане в различни квартали на Пловдив, Ден на отворените улици и др. 

За автора

Вашият коментар