Открит урок на тема „Магията на водата“ изнесоха петокласници

„Магията на водата“ – темата, по която на 27 март петокласници изнесоха открит урок 

Поводът бе Световния ден на водата. Младите ентусиасти членуват в клуб „Млад еколог“ към училището си „Св. Патриарх Евтимий“ , който е един от най-активните клубове на Младежкия воден парламент. 

За участието на учениците в кампанията  „Отговорът е в природата“ за Деня на водата 2018 г. Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“ им връчи грамоти. Събитието се проведе в зала „Компас“ в Ректората на Пловдивския университет.

Децата се готвиха за представянето си месеци наред и  постигнаха впечатляващ ефект върху аудиторията. Те демонстрираха познанията си за водата от гледна точка на различни аспекти на науката и изкуството. От своя страна учителите, родителите и гостите влязоха в ролята на ученици. 

Петокласниците демонстрираха ролята на водата в живота на хората, като проследиха ролята на водата от древността до наши дни. Те представиха магията на водата в древния свят, като обясниха принципа на египетската напоителна система. Децата разказаха и за водата в българските древни ритуали като „мълчана вода по Гергьовден и Еньовден. 

Учениците показаха три различни техники за рисуване с вода. Атракцията на представянето им беше изпълнението на музикална пиеса с почукване върху пълни с вода чаши. Децата показаха и атрактивни опити за получаване на сладка вода от солен разтвор, демонстрация на природен филтър и очистване на оцветена вода с активен въглен.

Вашият коментар