PTPI smiles помагат на свой съученик в Пловдив

Ученици от елитните езикови гимназии "Пловдив" и "Иван Вазов", част от клуба PTPI smiles, организират благотворителното парти в клуб "Galaxy" на Helloween с участие на поп-фолк изпълнителите Галин и Татяна, които са се съгласили да пеят за добрата кауза. В нея се обединяват двете училища под тепетата, този път за 16-годишния Георги Китипов от ПГМТ "Цветан Лазаров". Момчето е диагностицирано с  рецидив на левкемия и се нуждае от спешна трансплантация на костен мозък в чужбина.

Събитието ще започне от 19:00 часа в понедленик, а всички средства от даренията на входа в клуба ще отидат за лчението на Жоро. 

Георги Китипов днес е на 16 години, тийнейджърът от Пловдив няма възможност да се наслади на ваканцията с приятели, тъй като се бори с коварната болест. Момчето бе прието по спешност във УМБАЛ „Св. Георги” поради пореден излив в белия дроб. 

За два дни в болницата Георги е претърпял няколко манипулации:  плеврална пункция, трепано биопсия от тазова кост и лумбална пункция. След всичко това той е стабилен в добро общо състояние, разказват приятелите му.

През 2004 година, когато е едва на 4 Георги е лекуван успешно от остра лимфобластнна левкемия. През 2009-та му е поставена диагноза изолиран тестикуларен рецидив. През 2010 е изписан в ремисия.  Към днешна дата обаче младежът е с диагноза рецидив в ляв бял дроб, съпроводен от два последователни излива, изливи има и в ставите което го прави неподвижен.

Семейството му апелира за съдействие и подкрепа, за да може Георги да бъде лекуван в чужбина.

Последното PTPI парти бе на Коледа, а учениците отново събираха средства за свой приятел. Повече може да видите ТУК

Още събития под тепетата може да видите ТУК

За автора

Вашият коментар