Пепеляшка за една вечер продължава и след баловете

"Пепеляшка за една вечер" – това е мотото на последната акция на благотворителна организация Z клуб Пловдив, част от Зонта – клуб Пловдив. Вдъхновени след шумните  абитуриентски балове, кампанията ще предостави облекла на деца, лишени от родителска грижа или такива, чийто семейства нямат материалната възможност да си ги позволят.

Z клуб Пловдив обръща поглед не към суетата, царяща на този специален ден, а към самото усещане, спомена. Организацията си пожелаха да дарят незабравим момент на няколко млади хора, които по друг начин не биха успели да го изживеят.

В социалната мрежа Facebook беше създадена страница, описваща призива на клуба. Целта беше всеки, който има желание, да дари своя бален тоалет, за който вече няма да намери повод да облече. А от друга страна младежите, които нямат възможността да закупят своята бална рокля или костюм, можеха да се свържат със Z клуб Пловдив и съвсем анонимно да получат облекло.

Така акцията бързо набра последователи и се разпростря дори извън пределите на град Пловдив. С дарения се включиха и хора от София, Димитровград и Добрич.

И ето, баловете отминаха и на съхранение са останали само два костюма, няколко рокли и аксесоари, които са в очакване да зарадват някой абитуриент през идната 2015 година. Бъдещите планове и надежди на организацията са кампанията да стане още по-масова и да накара още усмивки да грейнат върху лицата на младите завършващи.

За автора

Вашият коментар