Пловдив става Балканска столица на социалните промени и иновации

Пловдив ще бъде домакин на първия по рода си в България форум за социална промяна EMPATHEAST, който ще представи поредица от лекции, инсталации, пърформанси игри и работилници, водени  от най-смелите визионери в сферата на социалните иновации и предприемачество в света. Събитието ще се проведе между 14 и 16 ноември. 

EMPATHEAST ще покаже чрез примери от света и региона как идеята за социално благо еволюира със смелостта ни да посегнем към иновациите и да създаваме емпатични модели в икономиката, образованието и начина на управление, а обществата ни да се научат да комбинират сърце с ефективност и качество на социалното въздействие.  

Банка, която вместо клиенти има 37 хиляди членове, определящи сами инвестиционната й политика; социално предприятие на незрящи професионалисти, които водят процеси за организационно развитие в тъмното;  система за солидарно градско земеделие, която въвлече хиляди в Бавария; образование, превърнато в поле за системно мислене чрез игра в Холандия: тези и още много други примери ще се превърнат в отправна точка за дебати и търсения на нови подходи за развитие на обществото ни между 14 и 16 ноември в Пловдив.

Списъкът с гост-лектори включва имена като Миха Погачник (Виена/Любляна), Патриша Мънроу (САЩ/Мюнхен), Джейсън Нарди (Ню Йорк/Болоня), Джефри Бийсън (САЩ/ Мюнхен), Ралф Бьолке (Брюксел/Берлин), Агота Ружа (Будапеща), Филка Секулова (Барселона/София), Диана Димитрова (Хамбург), Хюс Гийсен (Амстердам) и инициативите „Добра Торба“ (Белград) и КартофелKомбинат (Бавария). Фокус на форума е иновативният, интердисцилплинарен формат за създаване на визия за промяна отдолу-нагоре.

Инициативата е на сдружение „Фабрика за идеи“, автори и на „Предизвикателство за социална промяна“ и Changemakers Academy. Партньори на събитието са „Център за развитие на Човешките ресурси“, Общинска фондация „Пловдив 2019”, Община Пловдив, Екологично сдружение „За Земята“, „Джуниър Ачийвмънт България“, SoL Bulgaria. 

Събитието е под патронажа на Министерство на икономиката и енергетиката. 

Mediacafe е един от медийните партньори на събитието и ще ви информира за всичко по-важно около събитието.

За да запазите места за събитията в рамките на Empatheast, е необходима задължителнa регистрация на: http://empatheast.net/bg

За повече информация:

http://empatheast.net/bg/manifest

http://ideasfactorybg.org/ifactory/

http://changeis.bg/challenge/

За автора

Вашият коментар