Пловдив в търсене на добрия човек

На 10 май от 11:00 до 18:00 часа, срещу стълбите на Каменица, ще се проведе за седма поредна година акцията „В търсене на добрия човек”

Нейната цел е да издири най-добрите пловдивчани, предложени от съгражданите си. Акцията се организира от  Община Пловдив, Националния алианс на хора с редки болести, Асоциация  Наследствен ангиоедем  и  Професионална  гимназия по хранителни технологии и техника.

Призивът е:

Нека заедно направим Пловдив и неговите хора по-добри!

Не само празниците са времето, когато трябва да се обръщаме към семейните и общочовешките ценности, а и обикновените делници. Организаторите отново ни  канят  на „Пункта на добротата”, за да им разкажем историята на наш близък, приятел или човек, на когото се възхищаваме и който ни служи за ориентир за нравствена доброта, социална отговорност, отзивчивост и съпричастност към проблемите на другите. 

Ученици от ПГХТТ ще организират „Патрули на добротата“ и ще разговарят с минаващите за доброто около тях.  Хората, които ни мотивират да бъдем по-добри  заслужават  да им благодарим по  един нетрадиционен начин,  , като  ги удостоим с нашите грамоти – приз „Най-добрия човек“ ,които ще бъдат раздавани на акцията.

Всеки е добре дошъл на „Пункта на добротата”, ние ще запишем вашата история и ще помогнем тя да достигне до всички пловдивчани. 

Вашият коментар