Пловдивчанка ще бъде сред презентаторите по време на голяма конференция в Загреб

Пловдичанката Ласка Ненова, основател на сдружение „BG Бъди активен“ и мениджър на кампанията NowWeMOVE за цяла Европа, ще бъде един от презентаторите  по време на тазгодишната HEPA Europe (Европейска мрежа за насърчаване на подобряването на физическата активност) конференция, която ще се проведе в периода от 15-17 ноември в Загреб, Хърватия. Темата, по която ще говори тя е  „NowWeMOVE – 5 години раздвижваме хората“.

Ласка Ненова е основен двигател на сдружение BG Бъди активен. Ентусиаст по душа, тя силно вярва, че е носител на промяна в себе си, че може и нищо няма да е спре. Ласка натрупва голяма част от опита си от корпоративния сектор чрез позицията си на експерт маркетинг и продажби, като това й позволи да развие първата национална кампания за популяризиране на движението за здраве в България.

Освен „Да раздвижим България“, Ласка поведе и още един иновативен проект за България – „The Spot/_Място“. Проектът дава възможност на територията на 10 общини в България да бъде изградено социално пространство, привлекателно за младите хора. Повече за него можете да намерите ТУК.

За няколко години Ласка и екипът на сдружение „BG Бъди активен“  успяха да съчетaят развитието на кампанията „Да раздвижим България“ с различни проекти, като раздвижените до момента българи от всички инициативи на сдружението са близо 900 000. Истинската страст за Ласка е работата с млади хора. За нея е важно да дава възможност за развитие на младите хора и един от личните й проекти е екипът на BG Бъди активен – всеки един член на екипа е млад човек, без солиден опит и работата в организацията е неговата възможност да  развие потенциала си. Всеки един проект на сдружението, всъщност е отражение на самата личност –  Ласка Ненова.

Повече за HEPA Europe:

Тазгодишната конференция на HEPA Europe ще се съсредоточи върху модерните подходи за насърчаване и измерване на физическата активност. Ще бъдат разгледани текущи практики и бъдещи перспективи за насърчаване на повече физическа активност и по-малко заседнал начин на живот, както и бъдат обсъдени проблемите и предизвикателствата в областта и нововъзникващите технологии за измерване.

Лекциите на осмата конференцията ще включват широк спектър от въпроси, включително политика, активен транспорт, спорт, детерминанти на физическата активност, резултати в здравеопазването, заседнал начин на живот и много други.

Повече информация можете да намерите на уебсайта на конференцията.

Вашият коментар