Пловдивската опера помага на Албена с концерт днес

Държавна опера Пловдив ще подкрепи с благотворителен концерт 38-годишната майка на две деца Албена, която се бори с тежко онкологично заболяване

Днес, 28 януари 2017 г.  от 17:00 часа в Голямата зала на Градски дом на културата „Борис Христов" ще се състои специален концерт в подкрепа на Албена. В него ще вземат участие над 70 музиканти, между които солисти на Пловдивската опера, от Музикалното училище, хорови формации и театрални фрагменти. 

Публиката ще може да чуе още звездите на операта Валерия Мирчева, Елена Чавдарова – Иса, Светлана Иванова, Михаил Пулиев, Евгений Арабаджиев, Николай Маринов и Георги Чиколов – лауреати на международни конкурси, ученици от класа по пиано на Светлана Косева; Клавирно трио „Пълдин" в състав Николай Маринов-пиано, Стефан Хубенов – цигулка, и Зиад Касем-виолончело,от класа по камерна музика на Детелина Маринкева, НУМТИ „Добрин Петков"; Мъжки хор „Стефка Благоева" с диригент Кирил Търпов.  

Включен е и фрагмент от спектакъла „Изгубени в Шекспир" с режисьор  Ивана Папазова, Стоян Сърданов, Театрална шккола „Любен Гройс",  Хор „Детска китка" с диригент Яна Делирадева, както и други участници. 

"Във фоайето на Дома ще бъде поставена касичка за даренията. За тези, които ще проявяват съпричастност, а тези които нямат да направят това, да дойдат на концерта, защото това са млади и талантливи музиканти", сподели Пенка Калинкова за БНР.

Още информация може да намерите ТУК

Вашият коментар