Пловдивски ученици се включиха в кампанията #оставамЕСивКъщи

Пловдивски ученици се включиха в кампанията #оставамЕСивКъщи с Европейска столица на културата с мултидисциплинарен урок

Виртуална разходка в Стария град!?

С огромно удоволствие ви съобщаваме, че в кампанията #оставамЕСивКъщи с Европейска столица на културата, която започна по инициатива на заместник – кмета по култура, археология и туризъм Пламен Панов се включиха и учениците от VII д клас към СУ „Св. П. Евтимий“ – гр. Пловдив. Вдъхновени от идеята, те ни изпратиха информация от проведен мултидисциплинарен урок „Биоразнообразието в местните традиции“, представен с помощта на технологиите.

Виртуална разходка в Стария град, в който са участвали учителите и учениците от иновативната паралелка VII д клас. Урокът е реализиран и представен пред гости от гр. Кърджали, гр. Петрич и родителите на учениците през м. декември 2019г.

„Познавайки предимства на проблемно-ориентираното обучение, ние използвахме технологиите за реализирането на мултидисциплинарен урок „Биоразнообразието в местните традиции“, използвайки дигиталните компетентности на учениците чрез създаване на експедиция с Tour Creator „Виртуална разходка из Пловдив“. Виртуалните екскурзии са специфичен начин за опознаването на природата и културно-историческото наследство на родния край. Възможности за организиране на изследователски дейности и наблюдение, формирани умения за самостоятелна работа. Така учениците се запознават с културно-историческото ни наследство, обитателите на природни обекти и усъвършенстват изследователски си умения. Убедени сме, че знанията, придобити по този начин, са много пълноценни, дълготрайни и остават в паметта на учениците. Усилието, обаче, си заслужава, защото учениците преоткриват за себе си своя роден край. Спират да го възприемат само като многохиляден град, а виждат неговата красота и устойчивост през вековете. И може би най-важното от всичко – усещат го като „ Моят град“

Разказа Веселина Бойчева- Чапанова, която е главен учител по биология и здравно образование и човекът и природата в училището.

Насладете се на сътвореното от децата на следните адреси на виртуалните разходки в Стария град на Пловдив. Там ще намерите и кратки коментари на учениците за това, което ги е вдъхновило и впечатлило:

Припомняме, че с кампанията #оставамЕСивКъщи с Европейска столица на културата, ние сме #ЗАЕДНО в борбата за ограничаването на разпространението на коронавируса и благодарим на всички за отговорното поведение и грижа към собствената личност и обществото. Благодарим и на всички, които се включиха и продължават да се включват в инициативата! По примера на стотици музеи, галерии, театри по цял свят, „Пловдив 2019“ ще продължи да предлага чрез достъп до онлайн платформи и канали културно съдържание, художествени колекции и заснети експонати. Ще бъдат излъчени документални филми, музикални програми, предавания за култура, образователна поредица, филми по спектакли на Опера Пловдив, спектакъл по повод 135 години от създаването на Драматичен театър Пловдив –десетки часове програма от фонда на БНТ 2. 

Линкове към социалните мрежи и платформи:

Вашият коментар