Седмица на благотворителността в Пловдив (23 – 29 септември)

Последната седмица от месец септември ще донесе в Пловдив множество събития с благотворителен характер, средствата от които ще бъдат разпределени за 6 каузи.

Община Пловдив заедно с няколко спортни клуба и младежки организации са подготвили 10 различни събития, чрез които се надяват да успеят да помогнат за подобряването на условията в цетнтровете от семеен тим „Майка Тереза“ и „Детска къща“ в Коматево; за ремонт и оборудване на спортен салон в Кризисен център за деца; създаване на оранжерия, в която деца и хора с леки увреждания ще изграждат трудови навици в Комплекс за социални услуги „Св. Георги“; закупуване на аутофрактометър за ранна диагностика за Очна клиника при УМБАЛ „Св. Георги“ – Пловдив; създаване на терапевтична зона за емоционална подкрепа на пациентите в Клиника по детска хирургия при УМБАЛ „Св. Георги“ – Пловдив.

Планираните събития са кампания „Лист по лист“, организирана от НАРД, предлагаща алтернативна форма да дарителство, като събира употребявана хартия от училища фирми и частни лица, средствата от даването за преработка ще се разпределят по 6-те каузи. Ася в страната на талантите прави концерт с млади таланти и базар; от БГ радио провеждат кампания за залесяване, като гост на събитието им ще бъде младата звезда от X factor – Богомил. „ЕВА Спорт“ и „Салса де Куба“ организират съответно Зумба фестивал и салса парти, като входните такси ще бъдат дарени за каузите.

На лятно кино „Орфей“ джаз изпълнителката Хилда Казасян ще изнесе концерт, в подкрепа на благотворителните каузи.

Зонта клуб – Пловдив организират кулинарно шоу пред Общината с Ути Бъчваров, където ще бъдат сготвени и продадени 1500 порции супа.

В последния ден от благотворителната седмица 3000 гумени патета ще бъдат пуснати в река Марица и ще се организира състезание между тях. първите 10 пристигнали на обособената зона ще получат предметни награди. Дарителски сертификат за притежание на пате и съответния му номер ще се продават на цена от 5 лв. за граждани и за 100 лв. за фирми.

По време на цялата благотворителна седмица в някои хипермаркети в града ще са ситуирани урни, в които всеки ще може да остави своето дарение.

За автора

Вашият коментар