Шест книги получават финансова подкрепа от Произведения на пловдивски писатели и важни за града издания

Шест книги получават подкрепа в конкурса за произведения на пловдивски писатели и важни за града издания на община Пловдив

Шест книги получават финансова подкрепа от Община Пловдив след проведения конкурс по Компонент 4 „Произведения на пловдивски писатели и важни за града издания“ от „Наредбата за реда и условията за финансиране на инициативи в сферата на културата“, част от Календара на културните събития на Община Пловдив.

Комисията, съставена от изтъкнати пловдивски творци одобри финансирането на две от най-популярните книги, посветени на града от Никола Алваджиев – „Пловдивска хроника“ и „В сенките на древния Пловдив“. И двете произведения ще бъдат финансирани с 3500 лева всяко.  Със същата сума ще бъдат подкрепена и книгата на Пенка Калинкова „Познатият непознат Пловдив“ . И трите книги за добре познати на читателите, но като важни за града издания, ще бъдат отпечатани отново.

С 2300 лв. е подкрепена „Синът на авиатора“ на Крум Филипов, „Запомнете Пловдив 5. Освобождение от спомените“ на Евгений Тодоров – с 1670 лв., а „Боговете не пишат“ на Величка Настрадинова с 1365 лв.

Община Пловдив  ще предложи договори на одобрените издателства ЕТ „Издателство Летера –Надя Фурнаджиева“,  издателство „Жанет 45“, ИК „Хермес“ ООД и „Ракурси“ ООД за подготовка  на творбите до етап „електронна книга в PDF“. В тях ще бъдат  включени и клаузи, които задължават получателите на финансиране да публикуват готовия продукт в следващата една година.

Общата сума, с която са подкрепени шестте книги е 15 835 лева.

Вашият коментар