Три усмивки преди Коледа

Три хубави усмивки грейнали толкова силно

"Има надежда в тази държава. Толкова много хора ми се обадиха през последната седмица, че не мога да повярвам. Телефонът ми постоянно звъни. Сега се надявам да почна и надомна работа благодарение на Наталия Симеонова от "Предай нататък", сподели вдовецът Иван Стефанов пред екип на mediacafe вчера.

Преди две седмици той звъни за помощ за заем на своя приятелка, която работи в агенция БЛИЦ. Журналистката направи това, което зависи от нея и сега, благодарение на това дело стотици българи стават съпричастни на болката му, а усмивката се връща на лицето на 47-годишния човек. Той споделя, че една блага дума или заинтересованост, в тежкия за него момент са безценни.

Същото направихме и ние вчера, като го посетихме заедно с представители на пловдивска IT фирма, най-вече, за да се запознаем лично, да оставим малко средства за децата и да си поговорим как живее, и от какво има нужда.

На вратата ни посрещат самият Иван и малкият Коко, който държи автомат, а от една от стаите любопитно надничат две руси глави, тези на Пепи и Йоана.

Иван е доста притеснен от посещението, но споделя, че му е приятно, че млади хора идват при него, за да може да си поговори с някой и да се разсее от тъгата и да не мисли много много за проблемите. Треперещият му глас приканва децата да отидат в другата стая, за да може той да остане насаме с нас. Няма обаче кой да го чуе. Момиченцата са пленени от каките, които им подаряват лакомства, а след минути децата са вече в прегръдките на Петя, Марина и Роза. Личи си че им липсва майчината ласка и внимание.

Питаме го дали някои управник го е потърсил, но отговорът е категоричен. Споделя, ни че от кметството на район "Тракия" обаче не са останали чужди на проблемите му. 

"Секретарката на Костадин Димитров, Женя Петкова ми звъня, за да пита от какво имаме нужда. Много приятна и отговорна жена", казва Иван, гледайки миловидно трите борещи се за внимание деца.

Срещата ни с Иван, Коко, Пепи и Йоана е толкова кратка, но и по-приятна отколкото очаквахме. На изпроводяк бащата с надежда ни пита дали отново ще се отбием, не заради него, а заради тримата сладури, които в този момент са се покатерили върху него…

За автора

Вашият коментар