Цяло семейство се отърва на косъм от огнен ад, остана без дом (СНИМКИ)

Пострадали няма, но семейство остава буквално на улицата след инцидента

Хората апелират за подкрепа, за да може семейството да се върне поне частично към нормален начин на живот

Пловдивски музиканти ще организират концерти в помощ на семейството

Възрастна жена, дъщеря ѝ и двамата ѝ сина са на улицата от петък. В късните часове на 26-ти октомври в село Старо Железаре е избухнал пожар, който поглъща две къщи, както и постройките към тях. Причините за пожара не са уточнени, но се смята, че причината е късо съединение.

Поради тази причина кметът на Община Хисар инж. Пенка Дойкова ще настани семейството в общинско жилище до една седмица. По закон те могат да останат в него в рамките на две години, с надеждата до тогава домът им да бъде възстановен. А това е трудна задача, защото всичко в него изгаря.

Но макар трудна, задачата не е невъзможна ако зад нея се обединят достатъчно хора. Вече тръгна дарителска сметка в помощ на семейството, а в селото и в Хисар на различни пунктове са поставени дарителски кутии. Добродетели вече са дарили неща от първа необходимост като дрехи, обувки и електроуреди като готварска печка, пералня, хладилник, конвектор за отопление, посуда.

Да изгубиш домът си, който си изградил с двете си ръце и със собствените си мечти е незаслужено наказание. в такива моменти човек се чувства сам. Нека покажем на семейството, че не са сами като им помогнем.

Публикуваме целия апел на Милена Динкова, който тя разпространи вчера, след инцидента:

"Здравейте, приятели

 

На 26.10.18, късно вечерта ,изгоря до основи в (с.Старо Железаре) къщата на моя майка. Там живееха майка ми, двете ми братчета и баба ми. Слава Богу, те са живи и здрави… но целият им живот рухна пред очите им. До момента доста хора помогнаха с дрехи и неща от първа необходимост. 

След седмица ще бъдат настанени в ПРАЗНО общинско жилище в гр.Хисаря. Ще имат нужда от финансова подкрепа за да може да възстановим къщата. Който може да помогне с финансови средства и строителни материали това е сметката 

  • IBAN BG41FINV91501017146917

Благодаря Ви предварително! 

Това е моя телефон за връзка 0889015549 – Милена Динкова"

За автора

Вашият коментар