Ученици от ЕГ „Пловдив“ строят спортна площадка

В рамките на два дни  учениците от Езикова гимназия „Пловдив“ проведоха инициатива за здравословен начин на живот. На 16 и 17 април младежите се запознаха с интересни и за някои от тях може би нови спортове; танцуваха; опитаха храна приготвена по здравословен начин, без обаче тя да губи вкусовите си качества; и отделиха от ученическите си средства, за да помогнат за изграждането на хубава фитнес площадка.

Събитието е част от мащабен проект Stay Fit, спечелил награда от конкурс по бизнес етика на Джуниър Ачийвмънт България и неговата идея е да промотира здравословния и активен начин на живот. Наградата е в размер на 500 лева, които да бъдат вложени в реализацията на проекта, а двудневния здравословен фестивал ще допринесе както с разпространяването на идеята, така и със средства за постигането на крайната цел.

Събирането на пари, обаче, не приключва с края на здравословния фестивал, а ще продължи до края на месеца. Като на 24 април предстои презентация на проекта пред представители на бизнеса в Пловдив.

За цялостната реализация и изграждането на хубава спортна площадка  организаторите ще разчитат и на общинската администрация. Плановете им са да представят пред кмета на район Северен Инж. Ральо Ралев проекта си, а общината да съфинансира съоръжението и да се погрижи за всички законови изисквания за строеж на общинска земя. Мястото е между 1-и и 2-и блок на общежитията на елитната гимназия, където по настоящем съществуват успоредка и лост в лошо състояние, а настилката крие рискове от нараняване.

Организаторите на дните на здравословен живот изказаха огромна благодарност на своя ментор Зорница, благодарение на която са успели да осигурят рекламните материали за събитието напълно безплатно.

Кратко видео от събитието можете да видите по-долу.

 

Вашият коментар