Ученици помогат на Детето чудо от Пловдив

Приключи съвместният проект на РНБ „Иван Вазов“ и Община Пловдив – „Цветни надежди“

В неговите рамки /март-юни/, със съдействието на Детския отдел на библиотеката, ученици от пети и шести клас на СУ „Патриарх Евтимий“ с преподавател по изобразително изкуство Елица Гигова изработиха стенни часовници и различни сувенири, с които направиха изложба в библиотеката.

Децата поеха инициативата да продават изработеното от тях и така успяха да съберат повече от 240 лв., които предоставиха на младата спортна надежда Лиляна Георгиева от Дом за деца лишени от родителски грижи „Княгиня Мария Луиза“. Тези средства ще й помогнат за закупуването на подходящ спортен екип.

Лиляна е 16-годишна състезателка по лека атлетика в дисциплината бягане на 800, 1500, 3000 и 5000 м. Ученичка е в Спортното училище „Васил Левски“ в Пловдив и е тренира в спортно дружество „Тракия“, като името й вече е намерило място в Световната ранглиста. Във визитката си Лиляна Георгиева има  20 първи републикански места, 6 балкански и 13 национални рекорда. В момента, под ръководството на треньорката си Радмила Станкович, се готви за Световното първенство за нейната възрастова група, което ще се състои в Кения от 12 до 16 юли тази година.

Срещата на децата с талантливата млада спортистка беше вълнуваща и за двете страни, защото фактът, че средствата са получени срещу изработени от тях произведения придава специален блясък на възпитателната страна на това благородно дело.

Повече за Детето чудо от Пловдив и рекордите й през последната година може да видите ТУК

За автора

Вашият коментар