ВАЖНИ правила за предпазване от COVID-19

Доброволно формирование Пловдив 112 с подкрепата на кризисния щаб към Община Пловдив изготвиха информационн материали свързани с предпазването на всички граждани

Те дават точни и ясни оказания как да се предпазвме и да поддържаме строги мерки срещу вирусното заболяване в и извън дома, както и при съжиталство с болен от коронавирус

Материалите, които са в 3 варианта – при излизане от вкъщи, при прибиране по домовете и при съжителство със заболял ще бъдат распространени в интернет, както и разпечатани за разпространени из ключви обекти в Пловдив. 

В рамките на 2 седмици от ДФ Пловдив 112 са помогнали на 100 човека, предимно възрастни хора, които не излизат от къщите си, а от няколко дни доброволците вече помагат и на карантирани граждани. Те разботят изцяло с лични средства и личните си автомобили от началото на кампанията  и споделят, че имат нужда от подкрепа, главно за снабдяване с предпазни средства и гориво за автомобилите си. 

Вчера бе разпространа и кампанията в подкрепа на ДФ Пловдив 112, които във време на криза са на първа линия и осигуряват подкрепа, логистика, храна и медикаменти на нуждаещите се в Пловдив и региона. Ние от mediacafe знаем, че сега е моментът да покажем, че Пловдив е едно цяло и да покажем подкрепата си към тези млади хора, които на терен са близо 60 човека. Призоваваме бизнесът, младежките организации и всички граждани да се обединят.

До моемнта в рамките на 2 дни по сметката на ДФ Пловдив 112 са постъпили точно 2001 лева. 

Повече информация за кампанията може да разберете от ТУК

Вашият коментар