Въглеродния офсет на БГ Радио – етап 3

Пловдив ще се сдобие със 76 нови дръвчета, дни след церемонията на Годишните Музикални Награди на БГ Радио

През последните три години екипът на БГ РАДИО, заедно с едни от най-обичаните български изпълнители, засади стотици дръвчета в София, Пловдив и Варна, като част от обещанието на радиото, дадено за първи път по време на церемонията по връчване на Годишните Музикални Награди за 2009. А именно – да компенсира всички вредни въглеродни емисии, които тя е произвела като засади необходимия брой дървета и покаже, че когато всеки направи нещо малко, ефектът може да бъде голям.

Парк Гео Милев в район Слатина, София влезе в историята като парка, в който за първи път е направен въглероден офсет в България. В Ротари Парк, ж. к. Тракия в гр. Пловдив екипът на БГ радио засади повече от 30 дръвчета – сред които лейланди, магнолии, кавказки ели, кедри, чинари, дъбове и т. н. Варна пък може да се похвали с нова млада горичка в кв. Владислав Варненчик в парка до новоизградения мемориален паметник.

Тази година церемонията по връчването на Годишните Музикални Награди, преди броени дни, бе под наслова "Нова Мечта". При награждаването, за поредна година, екипът на БГ Радио обеща да не изоставя своята еко инициатива.
На 26 април пред лятното кино на Бунарджика в град Пловдив, Валя Балканска ще вземе специално участие в засаждането на повече от 76 дръвчета – сред които бреза, смърч, явор, японска вишна и др. Мотото на акция по залесяване тази гоина е “Засади дърво – направи добро”.
Всички пловдивчани са добре дошли на еко събитието, което ще стартира в 11:00, а сред гостите ще бъдат – кметът на гр. Пловдив Иван Тотев и Георги Титюков – заместник кмет “Децата, младежта и спорта” за грad Пловдив, партньори и спонсори.
Събитието е съвместна инициатива на БГ Радио и Община Пловдив – дирекция “Спорт и младежка политика” и ОП “Градини и паркове”.   Най-българското радио приканва слушателите си в Пловдив да станат част от третия етап на зелената инициатива и да засадят дръвче заедно с гласа на космоса – Валя Балканска и екипа на БГ РАДИО.
 

За автора

Вашият коментар