За поредна година Матраци ТЕД подкрепя SOS Детски селища Трявна

От този месец компанията се включва и в дарителската инициатива „Стани SOS приятел“

SOS Детски селища България се появява през 1990 година. Като част от международното семейство SOS Children’s Villages International, което обргижва близо 2,500,000 деца в 135 страни, осигурява семейство и здравословна среда за развитие и израстване на деца, лишени от родителска грижа или в риск да загубят закрилата на своите родители. От 2017 година благородната и изключително отговорна кауза се подкрепя и от пловдивската компания за производство на матраци, легла и аксесоари за баня "ТЕД-БЕД" ЕАД. Още в първата година фирмата бива отличена като един от най-значимите корпоративни партньори. От тогава, до сега тя подпомага селището в Трявна под формата на ежегодно спонсорство в рамките на 12 000 лв. 

Матраци „ТЕД“ са създадени като семеен бизнес, семейството движи главния двигател, който зарежда всеки елемент от общото цяло. Затова и в центъра на всички социални и фирмени събития стои именно то, почти издигнато на пиедестал. Поради тази причина екипът избира да помогне на тези, които са лишени от семейство и така да ги увери, че не са сам самички на света.

„Избрали сме каузата, защото децата са бъдещето, а децата в нужда са най- беззащитните, уязвими ,но и изключително важни съставни частици на обществото ни, които днес бидейки деца в неравностойно положение, утре ще бъдат възрастни със същите отговорности и принос като нас.“, споделят от компанията.

                       

Освен финансово, Матраци „ТЕД“ се включват и социално в инициативите на Уницеф SOS детски селища. На 1-ви юни, в Деня на детето, се организира благотворителен търг между служителите, в който се предложиха близо 60 картини, нарисувани от дечицата в Трявна. Събраните средства отидоха изцяло в полза на кампанията. За първо лято, през юни месец монтираха и отворено лятно кино в селището, за да могат малчуганите да получат по-различно забавление сред природата. То ще остане за постоянно в селището.

През последните дни екипът създаде и страница към официалния си сайт, в която всеки желаещ може да направи дарение за селищата, като стане SOS приятел на дете или деца в нужда.

Така ще им помогне да получават подслон, храна, медицински грижи и образование. Основна цел на дарителската кампания е да се предотврати раздялата на децата от биологичните им родители и да се прилагат адекватни грижи за тези, останали на улицата. Затова от Матраци „ТЕД“ Ви предизвикват да направите едно добро дело, да се превърнете в част от решението на проблема. Защото, ако всички започнем да си помагаме, то светът ще се измени към по-добро, а не е ли това, за което всички копнеем…?

Банковите сметки, чрез които може да дарите средства са:

Райфайзенбанк България

в BGN: BG76RZBB91551060353913

в EUR: BG64RZBB91551460353902

в USD: BG12RZBB91551160353917

Банка ДСК:

в BGN: BG37STSA93000020393383

Страницата за дарителската кампания може да откриете ТУК

  • Матраци „ТЕД“ отпразнува Лазаровден – ТУК
  • Матраци „ТЕД“ отпразнува Деня на детето – ТУК
  • Ежегоден летен тийм билдинг на Матраци „ТЕД“ – ТУК

За автора

Вашият коментар