Защото сме хора

Инициатива „Защото сме хора”, която стана изключително популярна през последните седмици в столицата, набра скорост и в града под тепетата

Групата ще продължи да помага на 90 крайно нуждаещи се семейства в Пловдив и след 13-ти май

Всичко започва преди няколко седмици, с няколко хляба, оставени на метростанция „Младост“, а към днешна дата в благородната кауза освен обикновени хора, се включват и все повече популярни лица от различни сфери, сре които е и ТВ и радио водещият Ники Кънчев.

Сред хората, които вече са подкрепили инициативата са Кубрат Пулев, Ирина Флорин, Ива Екимова, Любо Ганев, Златните момичета, Явор Бахаров, попфолк певиците Десислава и Гергана и много други.

В Пловдив кампанията "Защото сме хора" стартира в средата на месец април, а на 13-ти май ще е последната инициатива на дарители и нуждаещи се на познатото място – Централна ЖП гара от 19.00-20.00 часа. споделя Лилия Бояджиева. 

Групата под тепетата е създадена с хуманитарна цел на основата – Човек помага на Човека. Както десетки други каузи в България и тя има за цел да осигури хранителни продукти на хора изпаднали в реална нужда. Момичетата от Пловдив насочват вниманието си към млади семейства с малки деца, пенсионери и хора останали без работа поради кризата, като споделят, че приемат единствено хранителни продукти, без парични преводи. Освен пред Централна гара на парапета на подлеза дамите и доброволците разнасят храна и по домовете. 

"Ние горяхме и живяхме с тази идея. Тя стана част от нас, от живота ни. Заживяхме със съдбите на толкова много хора. Топлината и радостта, която раздадохме, благодарение на вас, запали екипа и зарази толкова много хора, така че да не искаме това да спира. Кампанията вече е жив организъм и търси своя нова форма и реализация. Обмисляме един или два пъти месечно да продължим с нашата мисия. Ще Ви информираме допълнително. Решили сме да обслужваме 90 крайно нуждаещи се домакинства и след края на активната кампания, така че ще ни е необходима Вашата помощ. 

Със събраните хранителни продукти на 13 май ще можем поне още веднъж да помогнем на хората по адреси в различните населени места. Призоваваме всички, които се чувстват съпричастни да дойдат и да ни подкрепят. Нека да съберем заедно!", споделя Любомира Бояджиева. 

Повече за добрите кампании под тепетата организирани от пловдивски ученици може да видите ТУК

За каузите на Доброволно формирование Пловдив – 112 ВИЖТЕ ТУК

СНИМКИ и повече информация групата #защото сме хора – becausewearehumans – Пловдив

На първа линия from 4K Studio on Vimeo.

Вашият коментар