Засилват кампанията срещу коронавируса в „Тракия“ (ПРЕПОРЪКИ)

По настояване на Костадин Димитров в „Тракия” засилват кампанията срещу коронавируса 

Кметът на „Тракия” Костадин Димитров инициира изготвянето, отпечатването и разпространението на информационни материали, които дават важни насоки за борбата с COVID-19. 

„Стремежът ни е да стигнем до повече жители на района и да насочим вниманието им върху спазването на правилата, защото това е пътят към ограничаване на заболяването”, коментира Костадин Димитров. 

Отпечатаните листовки са в няколко насоки – указания при излизане и прибиране в домовете, при съжителство със заболял. Те дават основни напътствия за действията, които трябва да се предприемат, когато човек излиза или се прибира вкъщи, както и за тяхната последователност. 

Материалите се поставят на информационните табла на жилищните входове. Те са придружени и със съобщение, в което се апелира за засилена дезинфекция на общите части на сградите, за подкрепа на самотни и болни възрастни хора, за набирането на доброволци. Изписани са и най-важните телефонни номера. 

„В този труден момент се обръщаме към Вас с препоръки и правила от ключово значение, които е изключително важно всички да спазваме, за да излезем от кризата възможно най-бързо и безболезнено”, заявява кметът на район „Тракия” – Община Пловдив, Костадин Димитров. И допълва:

„Останете у дома, спазвайте социална дистанция и бъдете здрави!”

За автора

Вашият коментар