Зуека, Димо от ПИФ, Поли Генова и други любимци в кампания за повече велосипеди в града (СНИМКИ)

Голяма група любими актьори, музиканти и други обществени личности – Посланици на велосипеда – се включват в новата кампания на MaxEurope “Аз карам велосипед – последвай ме!“. Първият попаданал във фото и видеообектива е Васил Василев – Зуека, който разказва свои детски спомени от карането си на велосипед. Той обаче не пропусна да напомни на всички, че като участници в движението трябва да помислят първо да са безопасни за останалите, а после – и да мисли за себе си.

Кампанията в Пловдив стартира днес с изложба в центъра, която показва всички посланици – и техните послания към гражданите да се придвижват по-често с велосипед. Тя бе представена от кмета инж. Иван Тотев, кмета на район Централен Георги Титюков и маркетинг дикретора на MaxEurope Иван Илчев. В платната, подредени на Главната до общината, е показана и картата на бъдещите 48 км велоалеи, много от които вече са почти изградени, както и някои бъдещи проектни идеи.

„Всички булеварди, които ще проектираме в бъдеще – „Васил Априлов“, „Руски“ и др. ще бъдат с предвидени велоалеи. Без значение кой е на власт, движението с автомобил в центъра на града във всеки следващ кметски мандат ще става все по-трудно и по-скъпо, няма друг избор“, каза кметът Иван Тотев на презентацията на проекта в Общината от Иван Илчев от MaxEurope.

Кампанията се случва в партньорство с европейската информационна кампания Do the right mix – Придвижвай се разумно. Целта е да се презентира повече ходене пеша, с обществен транспорт или велосипед като комбинацията на тези типове с използването на личния автомобил, да преминава към повече споделено пътуване и насърчаването на ползване на велосипед в града.

Вижте как Йордан Йовчев се включи в откриване на вело сезона в Пловдив 

Повече за новите велоалеи може да видите от ТУК

Повече за кампанията може да научите от следващото видео от Зуека:

Вашият коментар