Ученици от Пловдив събраха близо 5 хил. лева за болно момче (СНИМКИ)

Под надслов „Да изправим заедно Дани!“ ученици от елитните пловдивски гимназии подадоха ръка на 11-годишно момче

Точно 4637 лева събра младежката организация на Interact Club Plovdiv с подкрепата на ученическия парламент на ЕГ „Иван Вазов“. Събитието за кампанията на Даниел Ивановсе се състоя само преди няколко дни в клуб Bedroom  и събра стотици тийнеджъри.

Учениците се забавляваха на R.N.B and HIP-HOP PARTY и DJ резидентите на Bedroom. Малко след 20:00 часа на сцената се качи Вера Русо, която вдигна градуса в клуба. Певеицата отдели специално внимание на алкия Дани, като призова всички ученици да подкрепят каузата на Интеракт и да помогнат на семейството му, което се бе настанило на едно от сепаретата близо до сцената.

ВСИЧКИ СНИМКИ от партито може да вдиите в сайта на пловдивските клубове ТУК 

 

Даниел Иванов е само 11-годишен и страда от прогресивна Мускулна дистрофия тип Дюшен, която води до постепенното отслабване на мускулатурата на тялото, цялостно обездвижване, сърдечна и дихателна недостатъчност.

„Дани винаги е бил много весело и жизнерадостно дете“, споделя майката Милена Бялкова. Така той е определян и от всички свои близки и приятели, въпреки болестта, която го сполетява едва на 6-годишна възраст, непосредствено след внезапната смърт на бащатата.

„Когато разбрахме за заболяването, Дани не беше достатъчно голям, за да разбере какво се случва. И до голяма степен все още няма представа“, разказва още Госпожа Бялкова. „Той е като всички останали деца, макар да се чувства различен. Не иска да прави хилядите упражнения, защото му доскучава и се оплаква от рехабилитацията, а аз се опитвам да му обясня, че това ще е част от живота му и за напред.“

Най-голямата мечта на Дани е да посети Пирамидите в Гиза отново изправен на крака. И сега неговото желание не изглежда така непостижимо. В болница „Лив Хоспитал – Истанбул“ Дани се подлага на иновативно лечение със стволови клетки, като резултатите са обнадеждаващи. Това обаче се оказва един изключително дълъг и скъп процес,  чието заплащане е непосилно за семействоно. С помощта на роднини и приятели, Госпожа Бялкова успява да събере средствата за първите две процедури, които се провеждат през септември и октомври по-рано през 2017 година.

Необходимите 24 000 USD за останалите етапи на лечението остават една далечна цел, за постигането на която, до момента, е събрана минималната сума от приблизително 2600 лв.

А подобрение в състоянието на Дани вече има и той очаква с нетърпение следващата процедура през ноември.

„Всеки малък успех го прави щастлив. Трябваше да го видите онзи ден, когато успя да се изправи едва за няколко секунди!“, допълни майката.

Можете да подкрепите Дани и със СМС на номер 17777 с текст DMS DANI.

Повече за Дани и кампанията може да видите ТУК

За автора

Вашият коментар