Дойде време и за Дефиле „Вино и гурме“

Официалното откриване ще е на 8 май от 11.00 часа на ул. „Съборна“ в Стария град

Старият град Пловдив  отново ще е домакин на „най-най-добрата комбинация на вино и храна“.  Фестивалът изненадва с рекорден брой участници. Винопроизводители и производители на храни ще Ви очакват с изискани комбинации-специалитети само и единствено за посетителите на фестивала. И всичко това ще бъде гарнирано с онзи неповторим привкус, който може да се усети само тук, в сенчестите дворчета на възрожденските къщи. В 10 от тях ще бъдат разположени всичките 39 участници, от които  винопроизводители – 27, производители на храни и аксесоари – 12. Събитието е прекрасен повод за приятна съботно-неделна разходка, на която заедно с приятели ще споделите сладка раздумка с чаша хубаво вино  и неустоими  вкусотийки. Старият град ви очаква за един различен и забавен винен уикенд.

Събитието предоставя неповторима възможност – да опитате над 200 вида вина. Традиционно това ще става с жетони от 75 стотинки. За ценителите са осигурени стъклени брандирани  чаши за дегустации, които ще ви дадат усещането за истински професионалисти. Жетони, брандирани чаши, дегустационен комплект ще може да закупите пред всяка локация.А за да усетите вкусовите качества на дегустираните вина, препоръчваме да ги комбинирате с подходящи гурме продукти, които също ще се предлагат на достъпни цени.

Дегустационна комисия от специалисти ще определи призовите места в конкурс „Най-умело съчетание на вино и храна“. Конкурсът се организира съвместно с Университет по хранителни технологии.

Както всяка година, така и сега гостите на дефилето ще могат да дадат своя глас за предпочитаните сортове вина. Чрез попълването на анкетните карти ще бъде определен „Фаворит на публиката“ в 4-те категории вина: червено, бяло, розе и плодово. Жребий ще определи кои от посетителите, попълнили анкетни карти, ще получат по бутилка квалитетно вино.

Приятен сюрприз е тазгодишната фестивална програма. Тя е обновена и акцентите в нея са „Матине с „Вино и гурме“, танцовото предизвикателство „Jerusalema“, специално организираната разходка из „Вино и гурме“, забавната игра “Не се сърди /винено/ човече“,  Wine&Music Fashion Show , особено внимание е отделено на събития, свързани с Мавруда.

„Подвижният фото кът“ ще обикаля всички локации и улички из Стария град. Всеки, който се е снимал в рамката на фестивала и е качил снимката в Инстаграм, участва в играта „Снимка за спомен“. За снимката, събрала най-много лайкове до края на дегустациите в неделя 9 май, ще има награда-изненада .

Фестивалът Дефиле „Вино и гурме“ ще се проведе при строго спазване на всички противоепидемични мерки. Пред всяка локация ще има поставени дезинфектанти. Информационни табели ще напомнят за въведените мерки. Информация за това е поместена и в печатните брошури на събитието. Апелираме посетителите на фестивала да носят своите лични предпазни маски и да ги свалят само по време на дегустация и хранене, да не се струпват на големи групи и се движат само в компанията на най-близките си приятели или семейство. 

Вашият коментар