Борислав Михайлов оттегли оставката си

Поредният цирк с марка „български футбол“ се разигра на днешното заседание на Изпълкома на БФС. На него стана ясно, че Борислав Михайлов оттегля своята оставка, като по този начин няма как да се проведе и извънреден конгрес на централата за избор на ново ръководство.

Сред аргументите, с които Михайлов обясни своето решение, са тези, че изминалите проверки във футболната централа, касаещи възможни нарушения и корупция, са доказали, че такива няма, съответно няма причина работата на настоящото ръководство да не продължи.

Бившият национален вратар спомена, че зад него стоят над 350 клуба, желаещи той и останалите членове да завършат нормално своя четиригодишен мандат, давайки по този начин време на останалите да подготвят своите кандидатури.

Михайлов индиректно се обърна и към Димитър Бербатов, разяснявайки, че нападателят ще има достатъчно време да се подготви и яви на редовните избори догодина.

Той заяви, че на този етап още не е взел решение дали ще се кандидатира отново за президент на БФС, но се е върнал отпочинал, знаейки, че на всички им е било скучно без него.

Междувременно стана ясно, че Изпълкомът на БФС е взел решение броят на отборите в първенството да бъде увеличен на 16 за следващия сезон, като е предвидено то да продължи да бъде с плейофи.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Официално: Димитър Бербатов е кандидат за президент на БФС

За автора

Вашият коментар