Елия от 4Magic организира мини концерт за бала си

И тази година има колоритни решения как младежите отпразнуват абитуриенския си бал, изразено в тоалети, автомобили, изпращане със семейството. Надали някой от тях обаче е спретнал цял разнообразен концерт по този повод.

Чухме се с Елия Тодорова, една четвърт от пловдивската група 4Magic, която все повече набира популярност с авторската си музика. Тя ни разказа за подготовката покрай бала, за тоалета и за плановете след училище.

Тези, които са наблюдавали Елия последните години, знаят колко нежна е тя. Носи запечатана невинност в усмивката си, ръцете си и движенията си. Днес на бала я виждаме променена, женствена и дръзка. Сякаш каквото беше-беше през тези 12 години и с промяната в живота идва и новият облик на порасналото момиче.За нея първите седем години в училище са били изпитание, тъй като е била срамежлива. Винаги е давала от себе си без да позволява някой друг да остане без нищо. „И знаете, че хората затова си патят“, споделя Елия.

Историята се развива положително, след като влиза в Езикова гимназия „Иван Вазов“. Там намира своето място, попадайки сред съученици и учители, помогнали за това да пребори притесненията и да бъде по-отворена към хората.


Елия някак успява да участва и печели награди от национални и международни фестивали и в същото време да завърши с пълно 6. „Това ме кара не само да съм доволна от себе си, а и да съм благодарна на учителите, които ми помогнаха за добрия успех.“, казва певицата.

С отличната си диплома е приета в елитни университети в Лондон, Ливърпул, Манчестър, но е категорична, че ще постави съдбата си на картата на България. Избрала е да продължи да се занимава с пеене, затова от септември ще бъде част от творческия колектив на Музикалната академия в София.


„Оставам тук, защото виждам много възможности. Заминават доста студенти в чужбина, но мисля, че България е добра държава, в която можеш да се развиваш. Чувам хора да се оплакват, дори от изкуството, че липсват някои неща в него и че идват на мода други, които не трябва, които не са истинска музика. Вярвам, че за да променим това трябва да останем тук.“, категорична е частицата от 4Magic. Тя вярва, че има какво да покаже и има на кого да разчита по пътя си към творческия успех.

Роклята, с която Елия Тодорова дефилира на бала си, е от известен дизайнер, кроена специално за нея. Прозрачна дантела с фини ръкави и гол гръб. Черната рокля по нея завършва с екзотични пера.

Програмата по изпращането е дълго планирана. Започнала е от сутринта в нейния дом, където сама е приготвила прическата и грима си. След това със своето семейство и най-близки приятели, разбирайте сто човека, почти всички музиканти, са се отправили към градината на известен пловдивски хотел, защото тя е държала празненството да е на открито.
В двора абитуриентката е поставила различни кътчета за снимки, пожелания и спомени. В цвентъра е имало сцена, на която част от гостите са я поздравили музикално за поемането на новия път. На бала си Елия е имала двама кавалери, които са я изпратили до ресторанта с целия випуск – брат й и приятелят й.Част от програмата включваше участието на Junior Band Bulgariq, с които Елия пя пред хотела и цялото училище.

С шумно, весело, артистично и празничното звуене тя изпрати важна част от своето минало. „Смятам, че тези години не са просто години в училище, за да получаваш знания, но и това време те прави истински човек и е важно да излезеш от там с амбиции. С вдъхновението, което ти е нужно да постигаш целите си“, казва младата изпълнителка.

Три от четирите дами на 4Magic тази година са абитуриентки – Елия, Валентина и Никол. Те са се концентрирали върху матурите, учението и плановете за баловете, но това не им е попречило да творят и върху ново парче. Надяват се да го довършат скоро и на годишните музикални награди да успеят да го представят.

Успех, момиче! Успех и на четирите!

За автора

Вашият коментар