“Ера Балет” превзе сърцето на Стария град

Елитната девизия на пловдивския балет „Ера“ засне клипове на най-новите си и въздействащи хореографии, с които талантливите танцьори ще се включат в награди “ПЪЛДИН” за млади таланти. Видеоклиповете ще се излъчват всеки вторник от месец май и всяка вечер от 1 до 6 юни в Цар-Симеоновата градина или Военен клуб Пловдив.

Финалите на награди “ПЪЛДИН” ще бъдат проведени на 8 юни в Дом на клултурата “Борис Христов”, когато ще се състои и годишният концерт на “Ера Балет”.

Момичетата на “Ера Балет”пресъздадоха идеите на световно известните хореографи Василена Шопова и Виктор Алеков.

“Красотата боли”! Заглавието говори само по себе си. Танцът е преображение на болките и страданията, които едно момиче “трябва” да изтърпи, за да се впише в общоприетите норми за красота, но с общи усилия всяка една трудност бива преодоляна. Екипът на Студио Фото Видео ЕЛИТ доказа своя професионализъм отново и запечатаха този така важен за всички ни момент.“, казват те.

Танцът беше номиниран за участие в гала концерт на 20-те най-добри хореографии в света на световно танцово първенство в Хърватска.

Танцът „Винаги до теб“ пресъздава чувствата на едно изоставено момиче, която намира утеха и подкрепа в най-близките си приятелки.

В хореографията „Плачът на природата“ момичетата разказват за тормоза, наложен над природата от човечеството и това как тя отвръща с всички сили на удара.

Вашият коментар