Семейство построи кътчета за отдих сред природата

Семейство планинари от Стара Загора ни подариха обособени места за отдих сред природата. Тончо Тонев заедно с жена си и детето си често ходят на разходки извън града. Във всеки свободен момент не пропускат да разгледат красивите места на България. Опознавайки ги, са забелязали, че по време на дълъг преход липсват места, където можеш удобно да отмориш и да похапнеш.

Те живеят в къща с двор и идеята им идва, след като първо са измайсторили маси и пейки за самите тях. Справили се успешно със сглобката та решили да направят още, но този път за нас, всички онези, които се разхождат по горските пътеки. Снабдили са се с палети, предоставени безвъзмездно от фирмите, в които работят и работата започнала.Засега са сложили два броя комплекти – 2 маси на различни места с по 4 пейки. Абсолютно изцяло от дърво, без пластмаса и неразградими материали. Нареди ли са ги в района на Сърнена Средна гора, северно от село Руманя.

Единият сет е поставен близо до река, а другият е изграден в местността Текята. „Според местното население тук са се провеждали сборове, на които се е почитал Св. Илия“, разказва Тончо за Mediacafe.Семейство Тоневи няма да спре да поставя на премерени и подходящи места дървени масички и пейки за планинарите с много любов. „Искрено се надявам да бъдат опазени и занапред“, споделя също Тончо.
Вашият коментар