Започват Люляковите музикални вечери на Ловеч

Започват традиционните музикални празници „Люлякови музикални вечери“ в понеделник на 10 май. Те ще продължат до сряда с богата културна програма по повод 11 май – Празника на града.

В понеделник от 19:00 ч. е концертът на струнен квартет „Дестини“. Изявата е на сцената на  Ловешка средновековна крепост, а при лошо време в Драматичен театър – Ловеч. Билети се продават пред Ловчанско читалище и на място преди събитието.

Квартет Destiny (в превод – съдба) е в състав Гергана Алексиева –цигулка, Звезделина Халтъкова –цигулка, Ивелина Туджарова –виола, и Лора Табакова –виолончело. Запазена марка на Destiny е богатият репертоар от модерни аранжименти на произведения от класически композитори, филмови шедьоври и етномотиви, с които носят очарование и абсолютен екстаз на публиката. Четирите дами владеят до съвършенство печелившата комбинация на музикалната магия, перфектната техника на изпълнение и абсолютната женственост. Събиращ в едно музикалното многообразие от цялото земно кълбо, Destiny е квартет на света, с амбиция и качества, които вече многократно са забелязани на редица международни сцени.

На 12 от 19:00 часа ще се представи Балет „Арабеск“ – The Bingo Project, на сцената на ДТ – Ловеч, а на 13 май от същия час „Люляковите музикални вечери“ представят концерт на военен биг-бенд и Държавна опера Стара Загора – Sting the Opera, на сцената на  ДТ – Ловеч.

За автора

Вашият коментар