„Градини и паркове“ се похвалиха с новозакупена техника

11 превозни средства допълват от днес автопарка на пловдивското предприятие „Градини и паркове“. Доставен е и разнообразен специализиран стопански инвентар. Новите придобивки са закупени с целево отпуснатите 1 милион лева за обновяване на техниката.

Сред тях са 6 броя големи 7-тонни самосвала, 3 автовишки, 2 микробуса,  2 тракторни косачки, предназначени за бързо окосяване на тревата върху големи терени, 4  косачни машини за междублокови и други градски пространства, 1 мотоблок с шредер и прикачен инвентар, 5 телескопични кастрачки за подрязване на клони и оформяне короните на по-ниски дървета, 9 моторни ножици за жив плет, 10 моторни триона, 15 моторни храстореза и 3 дробилни машини за клони.

Техниката е произведена от реномирани фирми и е с висок екологичен клас. Очаква се те да повишат ефективността и качеството на работа на 23-те бригади в предприятието, тъй като повечето налични машини са по на около 30 години и крайно амортизирани.  

От общината анонсираха, че съвсем скоро предстои да бъде обявена обществена поръчка по проект за близо 10 млн. лв., с които да се закупи нова екологична техника за „Градини и паркове“ и „Чистота“, както и да се модернизира базата на двете общински предприятия.

Вашият коментар