GRAND PRIX и първо място за децата на ВГ „Бамбини“ в Италия

С невероятни емоции и престижни награди се завърнаха децата на ВГ „Бамбини“ към ОДК Пловдив от 20-ия юбилеен Международен фестивал на изкуствата „Magia Italiana“в Римини, Италия.

Повече от 400 деца и младежи от 5 държави представиха своето изкуство пред многобройната публика и професионалното жури, но безспорно в категория вокал най-впечатляващи и въздействащи бяха изпълненията на децата от ВГ „Бамбини“.

Секстет „Бамбини“ към ОДК Пловдив представиха за първи път на международна сцена нова авторска обработка на народната песен „Невесто мори убава” и за своето изпълнение децата бяха отличени с най-високото отличие за един конкурс – Гранд При.

За първи път на международна сцена се изявиха и по-малките възпитаници на Снежана и Димитър Доневи, които представиха с изключително сценично присъствие песните „Шарена гайда“ и „Три щурчета цигуларчета“. Аранжиментите и на двете песни са дело на корепетитора на формацията Д. Донев, а силното и впечатляващо представяне  на децата им донесе престижното 1-во място.

И двете групи бяха поканени и взеха участие в Гала концерта на фестивала, който се проведе на красивото  крайбрежно място  Opèra Beach Club Riccione.

Специални поздравления за своята работа с децата получиха и ръководителите на формацията Снежана и Димитър Доневи, които бяха удостоени с диплом GRANDE MAESTRO.

Международният фестивал „Magia Italiana“ се организира от Арт център „Кърнолски“ и е под патронажа на почетния консул на Република България за областта Емилия Романя- Франко Кастелини.

За автора

Вашият коментар