„Хенд“ се завръща с нова постановка за малки и големи

След дълга пауза, в която артистите от театър „Хенд“ трябваше да си „почиват“ заради пандемията, трупата се завръща с нова постановка за малки и големи и нов поглед към сценичното изкуство.

На 24 април, точно от 19:00 часа, ще се състои предпремиерата на „ЧИСТО / PURE„. Събитието ще се състои в залата на театъра, намираща се на бул. „Руски“ 18.

Под режисурата на Иво Игнатов-Кени двама улични артисти сънуват цирк, клоуни, театър, магия…ЧИСТО щастие. Обичайният заподозрян Кени ще разкаже за големите мечти и големите промени.

Това ще е и официалното представяне на фондация Red Nose – новата посока, в която Театър „Хенд“ поема. Да, изборът на име не е случаен, защото червеният нос е един от основните атрибути, с които си служи клоунадата, за да роди усмивки върху лицата на зрителите.

 Куклено – драматичен театър “Хенд” е формация, създадена от Ивомир Игнатов – Кени в Париж, Франция, през 1990 година. Театърът получава името си „Hand Theatre“ при първото си официално представяне 1990 година на интернационалният куклен фестивал в Шарльовил – Мезиер.

Мисия на камерния театър е да популяризира стиловете куклен театър за деца и възрастни, драматичен театър, ситуационна комедия, „stand – up comedy“ (словесна импровизация), клоунада и уличен театър, пантомима.

За автора

Вашият коментар