Hendrick’s Flora Adora: Пърхащ от омайна флорална наслада

Джин Hendrick’s представя най-новото си лимитирано предложение, излязло от Cabinet of Curiosities – FLORA ADORA. Този път необичайната течност е вдъхновен от най-примамливите цветя за насекомите-опрашители, грижовници за нашата безценна екосистема. Така се ражда Hendrick’s FLORA ADORA, сътворен от освежаваща флорална инфузия.

Идеално за неангажиращи събирания с приятели, новото бижу пърха с примамлив аромат на опияняващи цветя и свеж ботанически характер, типично за чудатия стил на марката. Ароматите на хвойна и кориандър пък са обогатени със сочни зелени и чудно сладки флорални нотки.

Но как дойде вдъхновението? – По време на разходките си в градината на Hendrick’s Gin Palace, на скалистото крайбрежие на Ейршир в Югозападна Шотландия, мастър дистилъра на Hendrick’s, Лесли Грейси, открива, че е изключително завладяващо да наблюдава взаимодействието на насекомите и цветята в градината на двореца. Така превръща красивите растения в муза за създаването на магичнатa инфузия в Hendrick’s FLORA ADORA.

Приказният вкус на джина се съчетава изключително добре в необичайна комбинация с тоник и резен краставица или пък в изискан коктейл Wildgarden Cup с прясна мента, рахлаждаща краставица и сочни малини, допълнени с освежаваща лимонова сода.

Лесли Грейси, мастър дистилър на Hendrick’s, споделя: „Струва ми се изключително релаксиращо да наблюдавам изумителните пеперуди и пчели колко всеотдайно се трудят в градината. Забелязвам, че определени цветя са по-привлекателни за опрашване от насекомите и именно техните цветове избрах да използвам при създаването на флоралния микс за Hendrick’s FLORA ADORA.“

Али Мартин, глобален посланик на Hendrick’s, добавя: „Hendrick’s Gin Palace е мястото, където Лесли черпи вдъхновение за своите творения. Когато за първи път дворецът отвори врати, тя разпръсна семена от диви цветя в почвата, за да преобрази градината, тъй като различните цъфтящи растения оживяват по различно време на годината. Затова Лесли създаде изумително отличителна и освежаваща флорална инфузия от грижовно подбрани цветя, които са най-обичани от летящите ни приятели, любители на цветните нектари. Емблематичната роза се появява за финал по един подчертан, изключително Hendrick’s начин.“

Опознайте очарователната природа на градината и нейните пъстри цветя с Hendrick’s FLORA ADORA и вие, открийте чудата инфузия в избрани магазини и коктейл барове от ХХ април 2023 г.

За повече информация: www.hendricksgin.com/hendricks-flora-adora 

За автора

Вашият коментар