Избраха Альоша за омбудсман на Пловдив

След като поредният опит за избор на градски омбудсман в общинския съвет на Пловдив завърши неуспешно, старейшините взеха сензационно решение, с което успяха да доведат дългогодишната сага с липсата на постоянен такъв до успешен край.

Велможите гласуваха анблок позицията да бъде заета от паметника Альоша, като най-разпознаваема фигура сред пловдивчани.

„Да, това наистина е разкошна новина! Альоша! Единствено той може да обедини целия град. Едни не го харесват, други го обожават, но може ли някой да оспори факта, че той бди над града в студ и пек?“, удовлетворено заявиха най-изтъкнатите умове на Пловдив.

Репортерска проверка на MediaCafe сред случайно преминаващи граждани потвърди правилността на взетото решение.

„Кой, кво, омбудсман? Това да не е някакъв нов щам на короната“, притеснено реагира на информацията майка на четири деца, две от които ходещи присъствено на училище, едно, обучаващо се дистанционно и едно, отказващо да участва и в двете.

От лайкучката в Цар-Симеоновата градина реагираха със завидно спокойствие на новината, като видни нейни представители разясниха липсата на спонтанност така:

„Най-накрая дървените глави решиха да изберат каменна за представител на фелибелиите. По-добре така, той поне ще чува. Знаеш ли, момче, колко китари са потрошени в нозете му, на колко меланхолия и прилив на адреналин от всякакво естество се е нагледал през годините. Та то половината град Альоша го е сватосал“, със сълзи на очи от цигарения дим споделиха майсторите на гюлбарата.

Очаква се новият градски представител да избере екипа си в близките дни, като фонд работна заплата няма да бъде увеличаван, тъй като транспортните разходи ще бъдат сведени до минимум.

Часове след обявяването на новината в подножието на Бунарджика избухнаха безредици, ръководени от Спас Гърневски, който убедено крещеше, че това е поредното доказателство за завръщането на комунизма и демократичен Пловдив няма да позволи на Альоша да взима решенията кой как да живее.

ВАЖНОРубриката „Криво огледало“ е хумористична и цели да накара читателите ни да се усмихнат. Призоваваме всички, които не носят на майтап, да избягват „Криво огледало“, защото има опасност в него да видят нещо от себе си, а за нас е важно усмивките да не слизат от лицата на нашите читатели.

За автора

Вашият коментар