Източният сектор на Античния стадион на Филипопол отваря врати за посещения

На 27 септември от 11.00 часа, в деня на Световния ден на туризма, Кметът на Пловдив Здравко Димитров ще пререже символично лентата на най-новата туристическа атракция в Пловдив  – археологическите находки на територията на групов паметник на културата „Историческа зона Филипопол-Тримонциум-Пловдив” в сградата на Търговски център Star Gallery ( магазин H&M на Главната улица).

В същия ден източният сектор на Античния стадион на Филипопол, намиращ се в Търговския център, ще се отвори за пловдивчани и гости на града. В него хората ще имат възможност да видят всички разкрити части от Римския стадион – на пл. Римски стадион, археологията под „Екселсиор“ и най-новата под магазин H&M.

Церемонията по откриването ще се състои пред специално брандирана за целта витрина на най-новия туристически обект. Той е включен в пакета за туристически обиколки, който Община Пловдив предлага, а стопанисването му е възложено на ОИ „Старинен Пловдив“.

В понеделник обектът ще работи без заплащане на входен билет през целия ден. От вторник посещението ще става с билет на цена 5 лева.

За автора

Вашият коментар