Кафе на толерантността в условията на COVID

 За 7-ма година в Пловдив ще се проведе Кафе на толерантността, но за първи път на него няма да присъстват представители на всички етническите общности, заради наложените епидемични мерки.

Традиционното за града събитие ще се отбележи от 13.30 ч. днес в Джумая джамия. То отново сe организира от Районното мюфтийство и Мюсюлманското настоятелство. За да се спазят противоепидемичните изисквания, залата в джамията ще събере по-малко гости, но  Кафето на толерантността ще уважат  представители и на трите религии. Домакин на срещата е г-н Ахмед Пехливан, председател на настоятелството, официален представител на турската общност във Фондация „Заедно“ и президент на сдружение „Йешилай България“.  За събитието ще пристигне специално и посланикът на Турция у нас Айлин Секизкьок, както и съветникът по социалната политика към дипломатическото представителство.

Кафе на толерантността ще пият заедно председателят на ОбС Александър Държиков, Главният мюфтия Д-р Мустафа Хаджи, Генералният консул на Турция в Пловдив Хюсейн Ергани, представители на областната управа и Община Пловдив. Фондация „Заедно“, която обединява дейността на шест етнически общности, ще се представлява от председателя на ОЕ „Шалом“ г-н Светлозар Калев. На срещата ще присъстват и управителите на бизнес сдружение „Бултиш“ и „Кошу Кавак“ Туризъм Ръфат Якуб.

Вашият коментар