„Камерна сцена Пловдив“ представя Oft Robin

Oft Robin е група съставена от трима от най-напредничаво мислещите млади български музиканти. Трио с обща амбиция и търсене на оригиналност, непредвидимост и постоянни музикални новооткрития. Концертът, част от платформата „Камерна сцена Пловдив“ е на 16 юли, неделя, от 19.00 ч. в Първо студио на Радио Пловдив.

Групата Oft Robin е в състав: Виктор Бенев – malletKAT, електроника,  Мартин Хафизи – барабани и Евден Димитров (EVDN.) – бас китара, ефекти.

Композициите на Oft Robin са основа за отворен импровизационен диалог, който събира на едно място мелодичния лиризъм и минималистичен музикален подход на Бенев, ритмичната сила и влияние от прогресивния рок на Хафизи и обсесията на Димитров с „бийтове“, „рифове“ и търсене на новаторски звук на бас китара.

Oft Robin е проект основан през 2019 г. От създаването си, групата прави периодични турнета в България, Австрия, Холандия и Норвегия, свирила е с Биг Бенда на Българското национално радио и е представлявала България през 2022 на ежегодния симпозиум „European Jazz Conference“, като част от селекцията на Европейската Джаз Общност.

Oft Robin е проект представляван от enovae records. Събитията от „Камерна сцена Пловдив“ се осъществяват с подкрепата на община Пловдив и са част от Културния календар на града за 2023 година.

Билети в мрежата на Ивентим и на място преди концерта.

За автора

Вашият коментар