Клиниката по токсикология на УМБАЛ „Свети Георги“възобновява дейността си

Клиниката по клинична токсикология на УМБАЛ „Свети Георги“ – Пловдив възобновява до дни дейността си след прекъсване с временно намален брой легла. Това съобщи началникът й проф. д-р Янко Илиев.

Клиниката, която се намира в база 1 на бул. „Васил Априлов“ 15А, ще работи при спазване на всички противоепидемични изисквания. За осигуряване на безопасността за пациенти и персонал, ще работи само 1-ви етаж. КОВИД-структурата остава функционираща в другата част на сградата. Влизането в Клиниката по клинична токсикология става единствено през централния й вход, за да се избегне смесването на потоците.

Приемат се пациенти с остри отравяния и с остри алергични реакции. Всички болни ще преминават през Спещно приемно отделение за първичен преглед и проверка за КОВИД-19. Най-тежките случаи ще постъпват в КАИЛ и след стабилизиране ще бъдат привеждани в Клиниката по клинична токсикология за продължаване на лечението.

„Уверяваме пловдивската общественост, че условията за лечение на пациентите са качествени и непроменени от стандарта. Екипът е добре обучен и високоотговорен. Работата е същата, каквато сме извършвали от създаването си до днес вече 31 години“, заяви проф. д-р Янко Илиев.

За автора

Вашият коментар