„Книги за смет“ пътува в девет големи града

Националната екокампания „Книги за смет“ пътува през девет големи града тази година. Популярната инициатива ще се проведе през май и юни, като започва тази събота.

Всеки, който донесе килограм годна за рециклиране пластмаса, ще получи книга по избор. Акцията ще се реализира през целия ден в съответния град.

На 15 май е във Велико Търново, Плевен и Стара Загора, а на следващия ден пътува в Русе и Варна.

На 5 юни кампанията разпъва библиотеката си в Пловдив и София, а 6-ти е в Бургас и Кюстендил.

По регламент срещу всеки килограм предадени пластмасови отпадъци участниците в инициативата ще могат да получат книгa по избор. Тази година сред творбите, от които участниците могат да избират, ще са Приключенията на Хъкълбери Фин и Том Сойер, „Анн от фермата „Грийн Гейбълс“, „Доктор Дулитъл“ и др. За най-малките ще има лимитирано издание „Къде отива боклукът“, а за обичащите разходките сред природата – „На планина с деца“ предоставени специално за кампанията от „Издателство Ракета” . Ново издание и на един от най-великите английски писатели – Оскар Уайлд, събиращо негови разкази, ще зарадва участниците.Мотото тази година е „За книгите и приятелствата“ и поставя акцент върху рециклирането, опазването на околната среда, четенето и връщането на децата в нормалната им среда – игрите с приятели.

За деветата година от провеждането си най-мащабната кампания, посветена на рециклирането на пластмаса и четенето в България. Организаторите канят всички да се включат в екологичната кампанията.


Вашият коментар