Кога трябва да дадем почивка на душата си?

Имали ли сте усещането, че все още умората не е изчезнала от вас, въпреки предоставените осем часа сън и добра храна? Истината е, че дори да е отпочинало тялото, ако душата ви продължава да бъде в състояние на тревожност и депресия, чувството за умора си остава. Това е моментът, който отбелязва, че ви трябва спешна почивка на душата. Кога се случва?

Когато сте били под прекомерно емоционално натоварване

Прекалените емоции изморяват душата. Несподелена любов, непогасена или твърде голяма сексуална страст, вълнения и тревоги покрай изпити – всички те действат изтощаващо, изсмукват енергията ви, в резултат на което настъпва душевна умора. Тя, от своя страна, пречи на вегетативната нервна система и тялото ви иска само едно – да полегне. В такъв случай може да разгледате артикулите на онлайн секс шоп Passion.bg.

Когато са искали прекалено много от вас

Хората от обкръжението ви често не съзнават, че прекаляват. Съзнателно или не, ако напоследък ви засипват с искания и изисквания, които лавинообразно нарастват, това може да ви доведе до душевен срив. Такива хора могат да бъдат колеги и шефове, но не само. У дома семейни партньори, деца и родители също могат да се превърнат в несъзнателни енергийни вампири. 

Когато дълго време са ви карали да правите неща, които не обичате

За съжаление, не са малко манипулаторите, които намират начини да получават желаното от тях, често на тежка цена за онзи, който им го предоставя. Да бъдете в разрез със себе си и своите убеждения, за да угодите на някого, може дори да ви навлече психологически проблем. Ако вашият партньор иска по-твърда интимна игра, а вие не споделяте тези негови или нейни виждания, ще съсипете и душата, и тялото си, действайки само в угода на любимия. 

Когато сте били подложени на натиск и претоварване

Най-често гонещите кариера, студентите, ученциите, но също и домакините стават обект на пренатоварване – и физическо, и умствено. Пределът настъпва тогава, когато ви се иска да няма никого около вас. 

Всъщност това е защитната реакция на душата ви. И е здравословно да я послушате.

Най-добрият начин за пълноценен душевен релакс

Почивка, но в уединение! Когато душата ви е уморена, всяко едно присъствие по време на почивката ви би попречило на отпускането. Независимо дали ще се отдадете на разходки, йога, земеделие, продължително взиране в една точка или нещо друго, което обичате да правите и усещате, че именно то ви е необходимо за релакса – правете го. 

Уединението, мълчанието и тишината са лековете за уморена душа. И когато ги има, това ще помогне на душата ви по-бързо да се възстанови. 

Със съдействието на секс играчки Dildo.bg.

За автора

Вашият коментар