Модър – Царевец готов до края на 2022 година

“Най-късно до две седмици ще започне работа по отваряне на пробива под жп линията Пловдив – София, който ще свързва районите „Южен“ и „Западен“. Надявам се, че до края на 2022 г. обектът ще е завършен” Това  заяви кметът Здравко Димитров по време на инспекцията за напредъка на проекта, която той направи заедно със зам.-кмета по строителство Пламен Райчев. Двамата останаха доволни от темповете на строителните дейности, които изпреварват графика.

„Водим разговори с ВиК и имаме уверението им, че дейностите по техния проект за Южния обходен колектор, който също минава по това трасе, ще стартират именно от „Модър-Царевец“ и няма да попречат на предсрочното завършване на връзката“, коментира още кметът. Той допълни, че се водят разговори с ВиК да направи подмяна на водопровода по бул. „Александър Стамболийски“ по местата на бъдещето разширение на булеварда, за да не се затруднява движението.

„До две седмици ще се отвори пробивът и тогава ще се види какъв обем от работа е свършен по обекта, защото сега хората виждат само едни машини“, коментира Пламен Райчев.

Кметът и неговият заместник инспектираха и дейностите по бул. „Христо Ботев“, които трябва да приключат до края на ноември. Представителят на фирмата изпълнител „Запрянови 03“ заяви, че магистралните водопроводи навсякъде по трасето са поставени, заедно със сградните отклонения.

„На 100% тръбопроводът е поставен, сега се работи по настилката на улиците, откъдето той минава. И там строителните работи са пред завършване, остават ни довършителни дейности и да поставим нов асфалт от бордюр до бордюр по трасето, а това ще стане до края на следващия месец“, каза инж. Алексиев.

Община Пловдив започва мащабни ремонти на основни артерии в четири района на Пловдив, стана ясно още по време на инспекцията. „Веднага след приключване на ремонта на бул. „Христо Ботев“, ще започнем в „Южен“ реконструкцията на Кукленско шосе в участъка от ул. „Скопие“ до границата на общината “, съобщи още Пламен Райчев. По думите му хубавото есенно време ще се използва и за изпълнение на текущи ремонти. В район „Тракия“ ще се ремонтира една от основните улици –  „Цар Симеон“, в „Северен“ – ул. „Оборище“, която не попада в обхвата на Водния проект и не е обновена за разлика останалите преки в карето. Участъкът  от бул. „Санкт Петербург“ от новия изход на ул. „Богомил“ до „Лев Толстой“ също ще бъде реконструиран, тъй като  не е включен в обновяването на градската среда по ОП „Региони в растеж“, обясни още Райчев.

За автора

Вашият коментар