Напитка, уникална като земята, от която е вдъхновена

Отличената с няколко световни награди, исландската водка Reyka може да бъде опитана и в България

Исландия е земя като никоя друга. В рамките само на ден можете да пътувате през ледник, да се насладите на красотата на вулкан и да се потопите в светлините на северното сияние. Жителите на Исландия са иновативни и изобретателни в своя мироглед и начин на живот. Водка Reyka също.

Тя се ражда в Боргарнес, малко селце с богата викингска история. Процесът на ръчно производство отнема около шест часа. Reyka е единствената водка в света, която се дестилира в уникален  Картър-Хед казан. А резултатът е партида от 1000 л – малко количество, но с огромна индивидуалност и качество.

В тази земя на огън и лед дестилерията използва пълноценно ресурсите на острова. Водата се добива от ледници, вулканичните скали се прилагат като естествена система за филтрация, а самата дестилерия се захранва от геотермална енергия. Ето защо водка Reyka е направена не само в Исландия, а „от“ Исландия, използвайки есенцията на острова, за да създаде водка, като никоя друга. Вкусът ѝ е изключително гладък, с мека естествена сладост и лека нотка на диви плодове.

Reyka направи своя дебют в Исландия през 2005 г., когато William Grant and Sons се заеха да направят най-чистата и мека водка в света. Завоюва си изключителна вкусова репутация в международен план, печелейки отличия на най-престижните конкурси.

Отличителният вкус на Reyka се дължи на пет ключови елемента – чистият вкус на исландска изворна вода; медният казан за дестилация Carter-Head Still, един от малкото в света; филтрация чрез вулканични скали, считана за един от най-естествените и ефективни процеси на филтриране в света; геотермалната енергия (захранвана от пара от близки горещи извори), използвана по време на производствения процес за доставяне на енергия без добавяне на примеси и за осигуряване на изключително качество; малкият обем на всяка партида.

Аромат и вкус на Reyka:

Аромат: Нежен с деликатен намек за ванилия и цитрус.

Вкус: Изключително мек и завършен с подчертан зърнен профил и натурална сладост.

Завършек: Леко усещане за диви плодове.

За повече информация относно Reyka, посетете: www.reyka.com

За автора

Вашият коментар