Не ме търси по заведения, пред блока е по-хубаво

През 90-те целите лета минаваха пред блока. Всяка вечер едни и същи хора, които не си омръзваха. И чоплиха семки с килограми. Празнуваха рождени дни, цепеха дърва, пекоха чушки, но и почистваха след себе си.

Случката с жителите на квартал Тракия в Пловдив е малко по-различна, защото там са вдигнали нещата на друго ниво. Може би и стимулирани от кмета на района Костадин Димитров, който всяка година прави конкурси за най-поддържано междублоково пространство.

Една блокова дружинка обаче е достойна за адмирации. Те превърнаха в оазис пространството пред блока си, като го украсиха с цветя и създадоха уют. Съседите са направили дори изкуствено езерце с водни лилии и рибки.Обстановката пред блок 100 е като никоя друга, в който и да е квартал. Наредени са артистично масивни маси със стъкло, пейки и табуретки от пънове. До тях има голям чадър, за да пази от слънце и дъжд. Защото по незнайни причини, когато общините облагородяват с площадки вече беседки не правят. В Пловдив има една хубава, голяма и дървена по ул. Родопи, която може би сте забелязали, но тя също е построена от съседите.Блок 100 вход А впечатлява с многото ароматни цветя. Малка шатра с висящи китки пък влиза в ролята на лятна кухничка. В обстановката се забелязват редица детайли, които допринасят за чувството на внимание и естестика.

След публикуваните снимки на Мария Михалакева в интернет положителните коментари заваляха, а единият от тях идва от дама, която споделя, че в първия момент си е помислила, че мястото е в чужбина.Благодарим на Мария за предоставените снимки


За автора

Вашият коментар