Нов български университет открива временен ваксинационен пункт

Нов български университет, съвместно със Столична община, открива временен ваксинационен пункт в кампуса на Университета на 13 и 14 септември, с работно време от 11:00 ч. до 18:00 ч. При интерес „зеленият коридор“ ще продължи да работи.

Пунктът за ваксиниране ще бъде разположен пред централния вход на Нов български университет. В него ще работи медицински екип, който ще консултира гражданите и ще поставя ваксините. Желаещите да се имунизират ще могат да избират между три от одобрените от ЕС ваксини срещу Covid-19 – „Pfizer-Biontech“, „Moderna“ и „Janssen“.

Ваксините ще бъдат осигурени от Столичната РЗИ, а организацията ще се извърши от екипите на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ и дирекция „Здравеопазване“ на Столична община.

Откриването на изнесения ваксинационен пункт е по идея на Изпълнителния директор на НБУ д-р Георги Текев. Кампанията в Нов български университет е част от инициативата на Столична община за имунизация на колективи на място и се провежда със съдействието на председателя на комисията по образование и култура в Столичния общински съвет г-жа Малина Едрева.

За автора

Вашият коментар